Joves Ecosocialistes celebra l’últim Consell Nacional de l’any 2021

El passat diumenge 19 de desembre es va celebrar l’últim Consell Nacional de l’any a la nova seu d‘En Comú Podem Mataró com a tancament d’un any replet d’activitat política que ens ha servit per consolidar-nos com una organització política juvenil referent i generadora de formació, debat i reflexió.

Ens va donar la benvinguda al local el Sergi Morales, segon tinent d’alcalde de la ciutat de Mataró. Aquest, va recalcar el paper de la mobilitat sostenible en la política municipalista i la importància de preservar la memòria històrica des de l’esquerra transformadora i ecologista.

Per començar es va presentar i debatre l’informe polític, centrat en diversos cabdals d’actualitat tant en l’àmbit català, estatal i europeu. Es va tractar la recent aprovació dels pressupostos de la Generalitat per part d’ERC amb el suport dels comuns, la imminent pujada de les pensions, les mediàtiques noves lleis universitàries (la LOSU i la LCU), la nova Llei Audiovisual Catalana, el fons Next Generation europeu i l’elecció de Joan Subirats com a nou ministre d’universitats.

A continuació, es van debatre i aprovar dues resolucions durant el Consell Nacional. La primera sobre la mobilitat i els cotxes elèctrics proposada per la sectorial d’Ecologisme. Aquesta demana un model ecosocial de mobilitat per a la ciutadania on el transport públic sigui el protagonista de l’espai públic. A més, d’un replantejament de la xarxa comercial catalana, per tal d’afavorir el comerç local i de proximitat.

L’altra resolució gira en defensa de la immersió lingüística en català, suggerida per urgència, a causa del recent debat mediàtic, per l’Equip del Consell Nacional. A aquesta demana una defensa acèrrima de la immersió lingüística, alhora que s’exigeixen nous mecanismes de protecció del català i denúncia de la instrumentalització del català com a eina política.

Per acabar, es va fer una valoració i anàlisi de l’any per part dels consellers i assistents presents de tot el camí recorregut al llarg d’aquest curs polític amb un resultat molt positiu i es van acabar de definir els objectius pel 2022 per treballar i construir el món verd, just i feminista que ens mereixem les joves.