Consell Nacional del 10 d’abril

Joves Ecosocialistes va celebrar el passat diumenge 10 d’abril el segon Consell Nacional de l’any, el seu màxim òrgan de direcció i de decisió entre Assemblees Nacionals, a la seu de Catalunya en Comú i Barcelona en Comú. L’entitat continua organitzant-se per tal d’erigir-se en una organització política juvenil referent i generadora de formació, debat i reflexió.

En aquest sentit, es va iniciar amb l’aprovació d’un nou reglament intern del Consell Nacional i es va reformular el seu òrgan amb l’objectiu de sistematitzar processos interns i reforçar l’estructura de l’organització.

El debat es va encetar amb la presentació de l’informe polític, centrat en diversos cabdals d’actualitat social i política tant en l’àmbit català, estatal, europeu i internacional. Respectivament, es va tractar sobre la consulta sobre els Jocs Olímpics d’hivern que ha plantejat la Generalitat, la resposta del Govern a la guerra d’en Putin, el Lawfare contra l’Ada, la Vaga d’Educació Escolar, el nou acord sobre Política Lingüística i la sentència contra la Zona de Baixes Emissions; l’aprovació i l’impacte de la Reforma Laboral, l’estat de tràmit de la Llei d’Habitatge, la situació de crisi i corrupció del Partit Popular i el context d’inflació econòmica; la situació de guerra en Ucraïna, el reconeixement de l’”excepcionalitat ibèrica” pel que fa al Consell Europeu i el mercat energètic i les eleccions presidencials a França; el canvi de postura del Pedro Sánchez en relació el Sàhara Occidental i les seves implicacions i el brot massiu de COVID a la Xina.

Durant el Consell Nacional es va fer valoració de les activitats desenvolupades també es va fer valoració de les activitats desenvolupades en el marc del projecte d’Horitzó Ecosocialista, i es va recordar que les properes formacions dins d’aquest àmbit seran el 30 d’abril a Santa Coloma per parlar d’Estat Verd, el 22 d’abril a Barcelona per parlar de l’Aigua com a bé públic, el 7 de maig a Vila Seca per xerrar d’Energia i el 22 de maig a Santa Perpètua per tractar sobre Mobilitat.

En la mesura en què s’espera que sigui un any clau per l’organització en l’àmbit de fer altaveu de la gent jove dels comuns de cada poble i ciutat del país, i en el context d’un any previ a eleccions municipals, es va presentar i debatre sobre el document d’Estratègia municipal.

Seguidament es van presentar dues resolucions, sobre la criminalització de l’ecocidi i l’ampliació dels aeroports, que com a Joves Ecosocialistes es portaran a l’Assemblea General Ordinària de la Federation of Young European Greens, i es van presentar i votar dues resolucions internes.

Les dues resolucions presentades són: