L’ecocidi i la caça: Les seves conseqüència a la nostra biodiversitat

El passat 2 d’abril va tenir lloc el segon acte de la jornada #HoritzóEcosocial, de forma telemàtica, el qual va tractar sobre la cura de la biodiversitat ‘Responsabilitzem a qui amenaça la vida: contra l’ecocidi i la caça!” amb Úrsula Lóper Moreira de Stop Ecocidio i amb Léa Jaillard, activista anticaça.

En aquest espai es van analitzar les conseqüències de l’ecocidi i la caça a la nostra biodiversitat i quines mesures podem col·lectivament dur a terme per tal de preservar-la.

L’Úrsula López Moreira va explicar l’objectiu principal de Stop Ecocidio, com també com aquesta dinàmica biocida pot afectar negativament als nostres ecosistemas: “Volem aconseguir que l’ecocidi es converteixi en el cinquè crim a la Cort Penal Internacional.”

“L’ecocidi és qualsevol acte il·lícit o arbitrari perpetrat sabent que existiran danys greus i duradors al medi ambient”

Per part de Léa, vam escoltar la seva experiència a França amb la caça i quina vinculació té aquesta amb les zones rurals del país: La caça està considerada com un esport, no es tracta de necessitat de supervivència, ni de regular espècies o de regular la biodiversitat. Els caçadors volen el monopoli de la ruralitat, assumir això és negat la ruralitat de la resta d’habitants del camp”