Tribut de l’Antoni Gutiérrez Díaz al Parlament Europeu

El dia 10 de maig una delegació de Joves Ecosocialistes va viatjar al Parlament Europeu, a Brussel·les, per tal d’assistir al tribut de l’Antoni Gutiérrez Díaz. L’acte va ser organitzat per l’Ernest Urtasun, eurodiputat per Catalunya en Comú i vicepresident del Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea.

L’Antoni Gutiérrez Díaz, conegut com el “Guti”, va ser secretari general del PSUC, eurodiputat i vicepresident al Parlament Europeu. Va ser figura clau de l’esquerra catalana al segle XX, i la seva trajectòria va assentar efectivament els valors europeistes i transformadors que encara són imprescindibles per l’avanç de l’Europa social.

L’acte, que es va desenvolupar justament un dia després del Dia d’Europa, es va emmarcar en el comentari i presentació del llibre biogràfic que va escriure el Txema Castiella, “Guti, l’optimisme de la voluntat”, i va comptar amb la participació de funcionaris del Parlament Europeu, polítics catalans, amics i familiars. Aquests van poder compartir les seves vivències i coneixements del Guti des d’una perspectiva profunda i emotiva.

Enllaç al vídeo del viatge