Manifestació a Puigcerdà en contra dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030

Diumenge 15 de maig Joves Ecosocialistes va ser al Puigcerdà per manifestar-se en contra de la candidatura dels Pirineus pels Jocs Olímpics d’Hivern 2030.

El Govern de la Generalitat de Catalunya continua insistint en la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d’Hivern 2030; una decisió irresponsable, curta de mires i desconnectada de la realitat i les demandes del territori. Aquest és un projecte pensat pels i per als lobbies turístics econòmics – se’ls ofereix uns beneficis immediats durant la celebració de l’esdeveniment a costa d’un impacte social i ambiental negatiu que perdurarà durant dècades. La crisi climàtica – que afecta especialment les zones d’alta muntanya— i la imposició d’un model econòmic precaritzador i caduc són les principals raons per estar-hi en contra. La candidatura Pirineus-Barcelona als JJOO d’Hivern 2030 no és una necessitat, sinó un episodi més de la cultura del “pelotazo” que tants anys ha regit la política econòmica del nostre país. 

És per tot això que les joves ens mobilitzem per aturar aquest procés especulatiu que res té a veure amb el que necessiten els Pirineus: Per dir No a la precarietat, l’especulació i el xantatge i dir Sí a les infraestructures dignes que necessitem pel sosteniment i el benestar del territori.