Joves Ecosocialistes celebra l’últim acte d’Horitzó Ecosocial sobre mobilitat i futur al Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda

Es destaca la importància d’un sistema de transport descarbonitzat, eficient i equitatiu per a la Transició Ecològica

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic, l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat de Barcelona i l’Escola de Camins de la Universitat Politècnica de Catalunya participen en el debat sobre el sistema de mobilitat de futur per a Catalunya.

El diumenge 22 es va celebrar l’acte final d’Horitzó Ecosocial sobre Mobilitat i Futur, organitzat per Joves Ecosocialistes, al Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda. L’acte va comptar amb la participació de diferents especialistes en el sector de la mobilitat sostenible com Josep M. Olivé, membre de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, la Gemma Simón, Doctoranda a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat de Barcelona, el Francesc Magrinyà, Professor de l’Escola de Camins de la Universitat Politècnica de Catalunya, el Sergi Hernández, Regidor de la ciutat de Desenvolupament Local, Habitatge i Canvi Climàtic i Transició Energètica i la Isabel Garcia Ripoll, Alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda.

Els participants van realitzar una excursió per diverses zones de la ciutat destacables en l’àmbit de la sostenibilitat per tal de conèixer experiències i projectes municipals que generen ocupació digna, benestar i són sostenibles per al territori. A continuació, es va dur a terme el debat de la taula rodona de Mobilitat, on es va imaginar de forma col·lectiva com ha de ser el sistema de mobilitat de futur per a Catalunya, destacant la importància que aquest estigui basat en modes de transport descarbonitzats, eficients i que fomentin l’equitat social.

Entre les qüestions tractades, es va destacar la importància de millorar el transport públic en totes les escales, fomentar la intermodalitat amb altres mitjans de transport com la bicicleta i altres modalitats de transport públic, i tenir en consideració les noves tendències del sector per a conèixer com està previst el sistema de mobilitat en un futur.

Finalment, l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia Ripoll, va intervenir per destacar els elements de transformació de la mobilitat que s’estan encetant en aquest àmbit, i va agrair als participants la seva col·laboració en aquest projecte d’Horitzó Ecosocial.