Joves Ecosocialistes es consolida com a referent juvenil de Catalunya en Comú

La organització política celebra el seu darrer Consell Nacional del curs polític a la seu de Catalunya en Comú

El passat diumenge 19 de juny, Joves Ecosocialistes va celebrar el seu últim Consell Nacional del curs polític a la seu de Catalunya en Comú. En aquesta ocasió, es van abordar temes referents a la proposta d’esdevenir l’espai polític juvenil referent de Catalunya En Comú, i es va convidar a la secretària d’organització d’aquest partit polític, l’Agnès Petit.

Durant la sessió, es va debatre l’informe polític, el qual va analitzar la situació i la narrativa política, social i cultural tant a nivell nacional com internacional. Es van destacar notícies com la situació dels Jocs Olímpics d’Hivern o les eleccions presidencials a Colòmbia.

A més a més, es va fer una valoració positiva de les activitats més rellevants de l’espai polític, com el Ple Monogràfic d’Emancipació Juvenil al Parlament de Catalunya, les jornades formatives d’Horitzó Ecosocial i l’Assemblea de la Federation of Young European Greens.

El Consell Nacional també va servir per a erigir Joves Ecosocialistes com a espai juvenil referent de Catalunya en Comú, i es va aprovar el document d’Esdevenir l’espai jove de CatComú, que marca les fites a seguir en aquest sentit. A més a més, es van presentar resolucions sobre la nova terminal de creuers, el decreixement i el blindatge dels drets sexuals i reproductius.

En general, Joves Ecosocialistes es consolida com l’organització juvenil política referent en l’àmbit ecosocialista, amb una major presència i incidència política institucional. Així mateix, es van anunciar esdeveniments com el Renfadats Fest i la Trobada d’Estiu Enric Pubill, en els quals Joves Ecosocialistes tindrà una presència destacada.

Les tres resolucions presentades són: