Joves Ecosocialistes dona el tret de sortida al curs polític 2022-2023

El passat diumenge 2 d’octubre Joves Ecosocialistes va celebrar el seu primer Consell Nacional del curs polític a la seu de Catalunya en Comú del C/Marina de Barcelona. Aquest CN va servir per donar el tret de sortida a un any que estarà marcat per les eleccions municipals del 2023 i que serà clau per la nostra organització.

Per començar, es va aprovar el nou calendari del curs 2022-2023 i la incorporació de dos nous consellers: la Mireia Boix i el Juli Tudó que entren com a representants de Joves de Barcelona en Comú.

Tot seguit, els membres de l’ECN van presentar l’Informe PolíticEn l’àmbit nacional català es va destacar el conflicte de govern entre Junts i ERC. En l’estatal les polítiques socials que s’han fet per combatre la inflació, pel que fa a Europa es va fer menció a la preocupant victòria de l’extrema dreta a les passades eleccions italianes. I per finalitzar, es va parlar dels quatre reptes que sorgeixen en l’àmbit internacional: la crisi climàtica, la desigualtat i inestabilitat econòmica, l’augment de la conflictivitat i el creixement de l’autoritarisme.

A continuació, es va fer una valoració de la Trobada d’Estiu Enric Pubill 2022 repassant algunes de les aportacions que van fer als assistents d’aquesta al formulari de valoració. Les valoracions en general van resultar molt positives, cosa que els mateixos consellers nacionals assistents van reafirmar. Es va destacar sobretot tota la gent nova que s’ha incorporat a Joves gràcies a la Trobada d’Estiu.

Per finalitzar el Consell Nacional, les responsables de les cinc sectorials de Joves Ecosocialistes van fer cada un informe sobre les properes activitats, reunions i actes previstos del curs polític. La més immediata a destacar és el 24 d’octubre que serà el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, on realitzarem una nova campanya com les fetes anteriorment pel 8 de marc i l’1 de maig.

Amb l’arribada del nou curs polític, també han arribat noves militants. Per això, per tal de coneixe’ns totes en un espai més informal, després del CN es va organitzar un sopar col·laboratiu amb les militants i persones afins al nostre espai que també ens va servir com a retrobament després de l’estiu.