Des de Joves Ecosocialistes reivindiquem la necessitat de seguir adquirint drets per una societat justa i equitativa

Manifest 25 de novembre

El 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència vers les Dones, reiterem la urgència d’actuar, des de les institucions però també com a ciutadania, per acabar d’una vegada per totes amb les violències masclistes que segueixen afectant les vides de més de la meitat de la població.

Aquestes violències s’expressen de formes diverses, des de la més evident violència física i sexual, passant per l’assetjament per raó de sexe als àmbits laborals, acadèmics i culturals o la violència digital, fins a la invisibilitzada violència institucional. Son part també d’aquestes violències aquelles estructurals, que afecten en major mesura a les dones en situació de vulnerabilitat, com les violències climàtiques i ecològiques. Totes aquestes violències suposen un atac a la llibertat del cos i de la vida de les dones.

En un context on els sectors més reaccionaris mostren amb impunitat les seves idees masclistes i expressen obertament el seu menyspreu cap a les dones i cap al moviment feminista, des de Joves Ecosocialistes reivindiquem la necessitat de seguir adquirint drets per una societat justa i equitativa i d’aplicar, actualitzar i ampliar les lleis de sensibilització, prevenció i actuació vers les violències contra les dones que ja son vigents als nostre Estat.

Rebutgem de forma contundent els discursos d’odi i els missatges amenaçadors que pretenen generar-nos por i crear un entorn hostil per a les dones, especialment orientats a que les dones joves no ens sentim segures a l’espai públic. Tenim dret a ocupar l’esfera pública tant com la privada, a expressar-nos com ho desitgem, a construir relacions afectives sanes, a gaudir de la nostra sexualitat lliures de prejudicis, pors i violències.

Denunciem els mitjans de comunicació que contribueixen a donar ressò a aquests missatges d’odi i a la cultura de la violació, ja sigui mitjançant l’emissió i reproducció dels discursos com a través de productes culturals que romantitzen les relacions afectives i sexuals violentes i que no mostren una representació realista de les diversitats que ens travessen i ens envolten.

Lamentem profundament l’aparent divisió del moviment feminista, que té l’arrel en les diferents corrents acadèmiques però ha conseguit traspuar en les reivindicacions com a moviment social, oposant-se a la unitat conseguida el 2018 i, fins i tot, representant un obstacle en aspectes tan importants com l’aprovació de lleis que busquen adquirir i ampliar drets. Desitgem que el moviment feminista en el seu conjunt reconegui la importància de ser un moviment transversal, que ha de vetllar per un nou ordre social on imperi l’empatia, l’equitat i la llibertat.Per tot això, aquest 25 de novembre sortim als carrers a exigir que contra les violències masclistes, cal ampliar drets per a totes.