Joves Ecosocialistes realitzen una escapada a Madrid plena d’activitats polítiques i culturals

Joves Ecosocialistes vam passar el cap de setmana del 27 al 29 de gener a Madrid, en una escapada plena d’activitats polítiques i culturals. Van participar en diverses activitats que van incloure una classe magistral, una visita guiada i una simulació municipal.

La primera parada va ser al Congrés de Diputats, on el politòleg i assessor d’En Comú, Daniel Guisado, va impartir una classe magistral sobre el ressorgiment de l’extrema-dreta a Europa. A més, els joves van analitzar la plataforma Sumar, liderada per la vicepresidenta Yolanda Díaz, i el seu futur polític. Després de la xerrada, van recórrer el Congrés amb una guia, que els va explicar la història de la institució.

A la tarda, ens van trobar amb La Comuna, una associació de presos i repressaliats per la dictadura franquista, per realitzar un recorregut per diversos monuments i llocs emblemàtics de la lluita antifranquista a Madrid.

El dissabte va ser un dia intens, amb una simulació municipal on les participants havien d’arribar a un acord polític per investir a un alcalde. La simulació va estar acompanyada de dues formacions més, la primera sobre gestió i competències d’un Ajuntament, a càrrec del Coordinador Nacional dels Joves Ecosocialistes, Dani Sosa, i la segona sobre oratòria, a càrrec de Sandra Bernad, assessora d’Izquierda Unida, on els joves van treballar les seves habilitats per parlar en públic. El dia va acabar amb unes Birres en Comú amb l’eurodiputada Maria Eugenia Rodriguez Palop per parlar d’ecofeminisme i les seves experiències al Parlament Europeu.

Diumenge al matí, vam dedicar el temps a diverses visites culturals i al migdia van emprendre el camí de tornada cap a Barcelona. El cap de setmana va ser una oportunitat per als joves compromesos amb l’ecosocialisme de Madrid i Barcelona per intercanviar coneixements i idees i de seguir treballant junts per un futur més just i sostenible.