Joves Ecosocialistes reuneix a una cinquantena de persones en el seu primer Consell Nacional del 2023

El passat diumenge 5 de febrer Joves Ecosocialistes es va reunir a la seu dels comuns del carrer Marina de Barcelona per celebrar el primer Consell Nacional de l’any 2023 on van assistir més de cinquanta militants de l’espai.

Com és habitual es va iniciar el CN presentant l’informe polític per part de la Coordinació Nacional i aquesta també va exposar el Balanç Econòmic del darrer 2022 i els Pressupostos del 2023. Aquests últims venen marcats per les Eleccions Municipals, l’Assemblea General de la FYEG que se celebrarà a Barcelona i la XVI Assemblea de Joves Ecosocialistes.

La nova imatge de la web de Joves Ecosocialistes ja és una realitat i aquesta es va presentar a la militància mostrant el seu disseny molt més actual. Aquesta presenta com a novetat la digitalització a l’hora de fer aportacions, que podreu trobar aquí.

Les responsables de cada sectorial, van fer una valoració de les darreres activitats d’aquestes i van anunciar les pròximes activitats previstes, entre elles destaquen l’homenatge als afusellats del PSUC, una formació sobre herències i unes jornades feministes a la Universitat Pompeu Fabra amb motiu del 8 de març.

A continuació es va passar al punt que genera més debat amb la presentació de dues resolucions, una presentada per la sectorial d’ecologisme i l’altra per la de republicanisme. Les dues resolucions van quedar aprovades per les conselleres assistents. 

A més, l’Oriol Muñoz va ser presentat com a nou director de la Revista Jovent, l’espai de reflexió i pensament de Joves Ecosocialistes, que es torna a reactivar amb l’obertura de noves places per formar part del consell editorial.

Vam concloure el Consell Nacional amb la visió del documental mexicà “La energia de los pueblos” que va donar peu a un extens debat al voltant de les energies renovables.