Joves Ecosocialistes lamenta la mort de la companya Emma Igual

Fermament compromesa amb les causes humanitàries i els drets de les persones migrants i refugiades, l’Emma es trobava a Ucraïna treballant amb Road to Relief (R2R), ONG de la qual era co-fundadora. Un equip de R2R s’havia desplaçat a la zona de Bajmut per tal de determinar les necessitats dels i les civils atrapats entre el foc creuat dels exèrcits rus i ucraïnès. En el seu trajecte direcció Bajmut la comitiva ha estat assaltada per militars russos que han assassinat l’Emma i un altre membre de l’equip. Dues persones més han resultat ferides.

Des de Joves  estem consternades per aquests fets. Vam conèixer l’Emma l’any 2015 quan va iniciar la seva militància amb nosaltres a l’agrupació de Barcelona. El seu compromís amb la cooperació i la defensa dels drets humans va enriquir Joves, especialment entorn la crisi de refugiats del 2016 i 2017. Durant els darrers anys, vam seguir l’activitat humanitària de l’Emma a Grècia i més tard a Ucraïna.

Enviem les nostres condolències i escalf a la família i amistats de l’Emma.

També a la família i amistats de l’altra persona assassinada i totes les membres de Road To Relief. Igualment, desitgem una forta i ràpida recuperació a les persones ferides.