Europa Social: Posem les polítiques europees a debat

El passat 16 de setembre, la sala Cotxeres de Sants va ser escenari d’un intens debat sobre les polítiques europees. Amb la col·laboració de la Federation of Young European Greens i la Fundació Sentit Comú, es va explorar el potencial transformador de la Unió Europea a través de les jornades d’#EuropaSocial.

El debat va començar amb una discussió sobre la Desigualtat Social, a càrrec de la Verónica Martínez Barbero i el Carlos Corrochano. Martínez va destacar l’impacte del Pilar Europeu de Drets Socials en la recerca d’equitat laboral i redistributiva, mentre que Corrochano va aprofundir sobre els orígens de l’Europa Social des del Tractat de Roma.

L’àmbit de l’antiracisme i política migratòria va ser abordat per la Tesh Sidi i el Lorenzo Gabrielli. Sidi va analitzar el racisme estructural i com aquest intersecta amb altres eixos de dominació. Gabrielli va oferir una visió sobre la gestió actual de la política migratòria a la UE.

La fiscalitat i política econòmica en l’àmbit de la UE va ser un altre dels temes clau, amb intervencions de la Júlia Boada i el Pablo Bustinduy. Boada va definir els trets principals que configuren l’actual Unió Europea, mentre que Bustinduy va remarcar la transformació de la perspectiva de la UE després de la COVID-19.

L’espai va donar pas també a una discussió sobre els feminismes a la UE, amb la participació de la Laura Pérez i l’Anita Fuentes. Pérez va compartir la influència de l’Estratègia Europea de Cures en la política feminista de Barcelona, i Fuentes va aportar sobre la creació i difusió de cultura feminista a Europa.

Finalment, l’esdeveniment va tancar amb les paraules de Mario Rios, representant de la Fundació Sentit Comú, qui va reflexionar sobre els reptes i el futur de la Unió Europea.

Des d’aquest fòrum, reafirmem la importància de debatre i reflexionar conjuntament sobre el futur d’Europa, amb una perspectiva crítica, transformadora i amb el compromís d’assolir una Europa més justa i solidària.

Enllaç a l’esdeveniment: https://www.youtube.com/watch?v=8HUklspObG0