Joves Ecosocialistes denuncia l’ocupació a Palestina per part de l’estat d’Israel al primer Consell Nacional del mandat

El 5 de novembre es va marcar un punt d’inflexió per a Joves Ecosocialistes amb la celebració del primer Consell Nacional del mandat, un esdeveniment clau per a l’organització que va veure l’elecció del nou President del Consell Nacional, així com dels Consellers i Conselleres Nacionals en l’àmbit territorial i sectorial. Aquesta trobada, que té lloc cada dos mesos i representa l’òrgan de decisió suprem entre les assemblees nacionals, esdevé un moment decisori per a la trajectòria futura de l’entitat.

Així és l’organització actual de Joves Ecosocialistes: joves.cat/organitzacio

En aquest espai també es va dur a terme un debat profund sobre una qüestió de gran rellevància internacional: l’ocupació de Palestina per part de l’estat d’Israel. La resolució aprovada reflecteix el ferm compromís de Joves Ecosocialistes amb el respecte als Drets Humans, recolzant el dret del poble palestí a establir un Estat viable i denunciant la injustícia a la qual és sotmès per Israel i la comunitat internacional.

El document expressa una condemna clara als atacs recents a Gaza i Cisjordània, així com a les accions de Hamas, considerant-les contràries a la pau i la justícia. Resaltant la desproporció en capacitats i recursos entre ambdues parts, Joves Ecosocialistes fa una crida a la fi del bloqueig a Gaza i a l’acció judicial internacional contra els crims de guerra. A més, la resolució critica la polarització global i els moviments islamòfobs i antisemites resultant, així com la repressió d’expressions culturals palestines.

En posició ferma, Joves Ecosocialistes advoca per una solució de dos Estats basada en les resolucions de l’ONU, que garanteixi la viabilitat i els drets de la població palestina.

Enllaç a la Resolució ocupació a Palestina per part de l’estat d’Israel.