S’ha acabat. Joves Ecosocialistes surt als carrers en el Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència vers les Dones

El 25 de novembre, els carrers de Barcelona es van omplir d’energia i compromís mentre els Joves Ecosocialistes es van unir a les multituds per commemorar el Dia Internacional per l’Eradicació de la Violència vers les Dones. Sota el crit unànime de “s’ha acabat”, la manifestació va ser un clam potent contra les violències masclistes en totes les seves formes.

La manifestació va denunciar les nombroses maneres en què es manifesta la violència masclista: des de la violència física i sexual fins a l’assetjament en l’àmbit laboral, acadèmic, cultural i digital, incloent també la violència institucional. Es va posar especial èmfasi en les violències climàtiques i ecològiques, que afecten desproporcionadament les dones en situacions de vulnerabilitat.

Amb la celebració de la diversitat de les dones, la manifestació va ser un mosaic de veus i experiències: dones de totes les edats, lesbianes, bisexuals, trans, intersexuals, queer, asexuals, no binàries; dones amb diversitat funcional, sensorial i intel·lectual; dones migrades, racialitzades, exiliades, refugiades; dones de zones rurals i fronteres. Totes juntes per reivindicar un canvi.

El context geopolític actual també va ser un punt clau, amb una crítica especial a la violència masclista en els conflictes armats i el rebuig a l’ús instrumental del patiment femení per justificar polítiques bel·licistes.

Enfront de l’augment del discurs reaccionari contra les dones i el moviment feminista, Joves Ecosocialistes fa una crida a la societat per unir forces en defensa d’un nou ordre social basat en l’empatia, l’equitat i la llibertat. Amb la creació de xarxes de suport, la comunitat busca cuidar-se mútuament i rebutjar les dinàmiques patriarcals.

La manifestació va concloure amb una exigència clara per a canvis en les polítiques públiques, una major incorporació de la perspectiva de gènere en el sistema judicial, i la derogació de lleis discriminatòries. Joves Ecosocialistes aspira a participar de l’enderrocament del sistema patriarcal, capitalista, racista i colonial per construir una societat lliure de violències masclistes.