“Via Laietana 43: Fem Justícia, Fem Memòria” – Un Debat Vital sobre Repressió Franquista i Memòria Democràtica

El 21 de novembre, Joves Ecosocialistes, en col·laboració amb JCC, JSUC, Acció Jove, i l’Associació Catalana de Persones Ex-Preses del Franquisme, va organitzar un acte d’alta rellevància titulat “Via Laietana 43: Fem Justícia, Fem Memòria”. Aquest esdeveniment va servir com a plataforma per aprofundir en la discussió sobre la repressió franquista específicament en el context català, així com per analitzar la llei d’amnistia dels crims franquistes i la recentment aprovada Llei de Memòria Democràtica.

La jornada va comptar amb la participació de figures clau en aquest camp: Carles Vallejo, President de l’Associació Catalana de Persones Ex-Preses del Franquisme; la Carme Molinero, destacada historiadora i professora universitària, reconeguda per la seva recerca en el Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica; Javier Pacheco, Secretari General de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya; i la Sònia Olivella, advocada penalista i coordinadora de Litigi Estratègic i Memòria Històrica a Irídia.

L’acte va tenir lloc en un ambient de gran expectació i va aconseguir una afluència remarcable. El debat es va desenvolupar en un entorn ric en diàleg i reflexió, on es van compartir experiències personals, anàlisis històriques i perspectives legals. Aquesta trobada va ser una oportunitat única per a les estudiants de la UAB d’aprendre més sobre un període obscur de la seva història i de reflexionar sobre el camí cap a la justícia i la memòria.

Des de Joves Ecosocialistes, agraïm profundament la participació de tots els ponents i assistents que van fer d’aquest acte un èxit i una contribució important al diàleg social i històric de Catalunya. Seguim compromeses amb la lluita per la memòria, la justícia i la veritat.