Analitzem la COP 28: oportunitat perduda o capacitat de canvi?

El divendres 23 de febrer, Joves Ecosocialistes va organitzar un acte crucial titulat “COP28: I ara què?” amb l’objectiu de identificar els reptes clau que la societat enfronta en l’àmbit climàtic i de conèixer les deficiències en la coordinació entre estats per abordar l’emergència climàtica.

L’acte va suposar una profunda reflexió sobre la història de les Conferències de les Parts (COP), la seva evolució i el seu impacte en la lluita contra el canvi climàtic. A més, es va destacar el paper de la militància ecosocialista en aquest context.

El moderador de l’esdeveniment va ser Marc Collado, ex-coordinador Nacional de Joves Ecosocialistes, qui va conduir les sessions de manera engrescadora i informativa. Les ponents convidades van ser la Clàudia Custodio, de l’Observatori del Deute en la Globalització, la Maria Serra, activista climàtica, i la Gisela Torrents, de l’Observatori DESCA. Cada una d’elles va aportar una visió única i experiència enfront dels reptes ambientals actuals.

Durant l’acte, es va posar de manifest la importància de comprendre les dinàmiques internacionals que influeixen en les negociacions climàtiques i es van explorar noves estratègies per afrontar aquesta crisi global. La participació activa de les assistents va enriquir la discussió.