L’Assemblea del Baix Besòs-Maresme dóna el tret de sortida a una nova etapa per a l’organització, que escull Alba Llatjós i Alejandro Páez com a coordinadors

Joves Ecosocialistes es constitueix al Baix Besòs-Maresme i aspira a consolidar-se com l’organització política juvenil d’esquerres de referència

Joves Ecosocialistes ha celebrat el passat 3 de març l’Assemblea constitutiva de Joves Ecosocialistes del Baix Besòs-Maresme al carrer d’Esteve Albert 38, Mataró (Local d’En Comú Podem de Mataró). L’organització, que ha aprovat un document polític que recull els diferents reptes que detecta al territori, – com la gestió pública de l’aigua, el TecnoCampus o la desigualtat, – inaugura una nova etapa de desplegament territorial i de consolidació com a organització política juvenil ecofeminista de referència.

Alba Llatjós i Alejandro Páez han estat escollits coordinadors territorials per unanimitat. Durant l’Assemblea han pogut fer una intervenció d’agraïment i de reiteració del compromís amb els principis de Joves Ecosocialistes:

Entenem aquest espai com un lloc de trobada de persones de diferents sensibilitats però amb un objectiu comú: formar un esperit crític que ens permeti transformar la realitat quotidiana que ens envolta i afecta, des dels carrers i les places de les nostres ciutats i a la nostra gent.”

L’Assemblea ha comptat també amb la participació dels diferents regidors dels municipis del territori. Va intervenir el regidor a Llavaneres i coordinador comarcal, Tito Casado, amb la presència d’Amadeu Quintana, regidor de Masnou, Daniel Fuentes, regidor a Montgat, Aïda Llauradó, regidora a Badalona i Sergi Morales, regidor a Mataró, d’entre altres.

Aquesta assemblea marca un moment significatiu en el desenvolupament de l’organització, ja que té com a objectiu principal establir-se com a una entitat de referència en la defensa dels valors ecosocialistes i la participació juvenil al Baix Besòs-Maresme. La reunió, que ha servit com a espai de diàleg i reflexió sobre els reptes i les oportunitats que enfronten els joves de la zona, ha estat una jornada enriquidora i inspiradora, plena d’il·lusió, amor i intel·ligència compartida.

En endavant només queda seguir aspirant a créixer per poder fer front, amb més força i més decisió, als reptes que afecten al Maresme i al Barcelonès Nord, dos territoris amb necessitats compartides. L’objectiu d’aspirar a ser una organització pròpia al territori, independent i enriquidora per aquest espai, que ens doti de visibilitat i incidència política, establint arrels profundes i participant activament tant en àmbits formals com informals.