Joves Ecosocialistes es constitueix al Vallès i aspira a consolidar-se com l’organització política juvenil d’esquerres de referència, escollint la Natàlia Britcha Teruel i el Xavier López Reyes com a coordinadors territorials. 

La celebració de la Iª Assemblea territorial dóna el tret de sortida a una nova etapa de creixement per a l’organització, que escull la Natàlia Britcha Teruel i el Xavier López Reyes com a coordinadors territorials.

Joves Ecosocialistes, organització política juvenil de referència dels Comuns, ha celebrat aquest cap de setmana l’assemblea constitutiva de Joves Ecosocialistes del Vallès a Mollet. L’organització, que ha aprovat un document polític que recull els diferents reptes que detecta al Vallès Oriental i Occidental – com ara la urbanització del Calderí a Mollet, la manca de residència pública a Santa Perpètua de la Mogoda o l’escola pública de Sant Cugat del Vallès, entre d’altres -, inaugura una nova etapa de desplegament territorial i de consolidació com a organització política juvenil ecofeminista de referència.

Natàlia Britcha Teruel i Xavier López Reyes han estat escollits coordinadors territorials per unanimitat. Durant l’Assemblea han pogut fer una intervenció d’agraïment i de reiteració del compromís amb els principis de Joves Ecosocialistes:

“Aquest nomenament no és només un càrrec orgànic i prou. Aquest nomenament és una oportunitat per posar-nos a treballar, per començar un camí que tenim per davant, amb motivació, il·lusió, moltes idees i projectes..

Tot això, amb un objectiu molt clar: “esdevenir l’organització política juvenil d’esquerres de referència al Vallès”.

L’Assemblea ha comptat també amb la participació dels diferents regidors dels municipis del territori. Va intervenir la regidora portaveu de Mollet, Marina Escribano, amb la presència d’en Jordi Manils, candidat del Vallès al Parlament, la Laura Campos, Alcaldessa a Montcada i Reixac (2015-2023), la Tamar Zamora, regidora a Santa Perpètua de Mogoda i, Agnès Petit, Responsable d’Organització de Catalunya en Comú, entre d’altres.

Aquesta assemblea marca un moment significatiu en el desenvolupament de l’organització, ja que té com a objectiu principal establir-se com a una entitat de referència en la defensa dels valors ecosocialistes i la participació juvenil al Vallès. La reunió, que ha servit com a espai de diàleg i reflexió sobre els reptes i les oportunitats que enfronten els joves de la zona, ha estat una jornada enriquidora i inspiradora, plena d’il·lusió, amor i intel·ligència compartida.
En endavant només queda seguir aspirant a créixer per poder fer front, amb més força i més decisió, als reptes que afecten al Vallès Occidental i Oriental. L’objectiu d’aspirar a ser una organització pròpia al territori, independent i enriquidora per aquest espai, que ens doti de visibilitat i incidència política, establint arrels profundes i participant activament tant en àmbits formals com informals.