Sortim als carrers per reivindicar un futur feminista!

El passat divendres 8 de març Joves Ecosocialistes va participar de la manifestació feminista unitària a Jardinets de Gràcia, Barcelona. Sota la pancarta “Futur Progressista, Lluita Feminista”, l’organització va centrar-se en combatre les desigualtats més invisibles en entorns quotidians posant al centre la responsabilitat afectiva en la manera de relacionar-nos entre nosaltres i amb el nostre entorn.

Una cinquantena de militants van sumar-se amb pancartes, megàfons, equips de so i crits com a eines de mobilització per tal de continuar lluitant pel reconeixement dels drets de les dones, i per la construcció d’una societat més justa i igualitària per a totes.

A través d’aquest enllaç podeu llegir el manifest del 8 de març de Joves Ecosocialistes.

Joves Ecosocialistes, en motiu del 8 de març i en línia de la tasca elaborada per la sectorial de feminismes i LGBTI, exigeix:

  1. Dotar d’importància la responsabilitat afectiva en les nostres relacions, tant interpersonals com amb el planeta. Això implica reconèixer la cura com a treball i construir entorns més saludables, segurs i respectuosos. Per aconseguir-ho, cal transformar els valors familiars, educar en l’equitat i el consentiment des de la infància i promoure relacions sanes als mitjans de comunicació.
  2. Denunciar la inacció davant la violència de gènere, especialment en espais públics, i exigeix protocols preventius, d’acompanyament i reparació per garantir la seguretat de les dones.
  1. Defensar un feminisme interseccional que reconegui les discriminacions que pateixen les dones trans*, lesbianes, racialitzades, amb discapacitat, etc., teixint xarxes d’escolta i cures per acabar amb les opressions dins del moviment feminista.
  1. Mostrar solidaritat amb les dones que pateixen la violència sexual com a arma de guerra en conflictes armats, com el cas de Palestina, reivindicant la seva protecció.
  1. Generar sinergies entre el feminisme i l’ecologisme, buscant solucions integrades per a la protecció del planeta i la lluita per la igualtat de gènere.

La lluita feminista és un espai divers i plural que busca la construcció d’un món més just per a totes les persones.