Qui som?

En Castellano | In English


A Joves Ecosocialistes ens organitzem per transformar la realitat que ens envolta. Creiem en un món just, igualitari, feminista, inclusiu, ecologista i d’esquerres. En una alternativa necessària on puguem desenvolupar el nostre projecte de vida propi on, quan i com vulguem. El sistema actual caduc i immobilista no ens representa i les promeses del sistema s’han convertit en unes perspectives vitals frustrades. Ara, però, tot crida, de forma inevitable, cap a una nova transició que està de camí.

Fa massa temps que la nostra realitat es redueix a escollir entre precarietat, atur o exili mentre patim tota mena de desigualtats. Els i les joves hem sigut un col·lectiu precaritzat des d’abans de la crisi i ara veiem com ens han fet servir de conillet d’índies per substituir el model de societat amb drets i dignitat pel qual tantes persones van lluitar.

La nostra proposta política fa una aposta decidida pels valors d’esquerres, ecologistes i feministes. Reivindiquem la solidaritat, la igualtat i la llibertat en la lluita contra el capitalisme salvatge que provoca enormes desigualtats socials i degrada el medi ambient en un sistema heteropatriarcal on les dones som sempre molt menys pel simple fet de ser dones. La lluita contra la desigualtat que en forma de masclisme, LGTBIfòia, xenòfobia o racisme, entre moltes altres, lluita per conservar els privilegis d’uns pocs per davant dels drets de tothom.

Joves Ecosocialistes forma part de l’espai dels Comuns a Catalunya i de la Federació de Joves Verds Europeus, som hereus de la Joventut Comunista de Catalunya i la Joventut Socialista Unificada. La nostra història és la del jovent motor de la transformació social. Per tot això, som conscients que ens necessitem les unes a les altres. Només des de les aliances d’esquerres, molt més enllà d’objectius electorals, podrem canviar l’actual paradigma. Hem de fer nostre un projecte col·lectiu, ampli, plural, però sobretot valent i capaç de capgirar el sistema.