JEV rebutja tota exclusió de la sanitat envers les persones migrades en situació irregular

Joves d’Esquerra Verda rebutja que les persones migrades puguin ser excloses d’algun dret humà pel simple fet de trobar-se en una situació administrativa irregular, tal com ja es va expressar en una resolució del darrer Consell Nacional uns mesos enrere. Des de l’organització juvenil es recorda que “és fals que els immigrants hagin abusat de la sanitat, doncs en els darrers anys han aportat un 12% a la seguretat social, mentre que tan sols han representat un 5,5% de despesa social; fins i tot aquells que es troben en situació irregular paguen els impostos directes sobre el consum”. A més, el responsable d’immigració de Joves d’Esquerra Verda, Roger Molinas, reivindica la feina de la Xarxa Anti-rumors de Barcelona que ha exposat recentment que “els immigrants utilitzen un 40% menys de recursos sanitaris que els espanyols, degut al seu perfil demogràfic més jove”. Tal com han manifestat les associacions i ONG que treballen amb persones migrades i contra el racisme, negar la targeta sanitària als ciutadans en situació irregular no suposarà cap mesura objectiva d’estalvi, doncs pot provocar una saturació dels serveis d’urgències i un augment incontrolat d’epidèmies en la població en general, derivant en un augment global del cost en l’atenció hospitalària. Aquesta mesura va realment encaminada, per una banda, a beneficiar a les mútues i asseguradores privades en detriment de la sanitat pública i, per l’altre, a impulsar uns prejudicis racistes a la societat, presentant a les persones migrades com les culpables de la crisi, desviant l’atenció dels veritables responsables i fracturant de forma irresponsable la cohesió social; una estratagema política més pròpia de la ultradreta populista, que de partits amb responsabilitat de Govern.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *