JEV participa a la Trobada de Joves de Compromís

Benigànim va acollir els dies 15, 16 i 17 de novembre la trobada de joves “Ideacció 3.0” organitzada pels joves de la Coalició Compromís (Bloc Jove, Joves amb Iniciativa i Els Verds). Les jornades, sota el títol de “Participació i diversitat”, van permetre reflexionar sobre la Unió Europea, entre altres institucions internacionals, i el paper que aquesta té i hauria de tenir davant l’estafa econòmica que vivim. Durant els tres dies es van realitzar diverses ponències que van girar entorn de la idea d’incidir en la política europea. Entre d’altres, Mònica Mollà, diputada a les Corts Valencianes, va remarcar la “necessitat de trasladar a la gent que al Parlament Europeu hi haja formacions polítiques que trenquen el discurs de l’austericidi; formacions que donen un cop de mà a la taula per denunciar les polítiques que ens imposa la Troika”. Per la seva banda, Mònica Oltra, coportaveu de la Coalició Compromís, va defensar la necessitat d’un Procés Constituent a nivell europeu, assegurant que “la causa primigènia de la situació actual d’Europa és que les decisions les prenel poder constituït i ho fa pensant en les pressions dels poderosos enlloc de en els interessos de la ciutadania. Cal un Procés Constituent que dote la UE d’una Fiscalitat comuna i progressiva, d’una homogeneïtzació dels drets laborals…cal la unió política a la UE”, va sentenciar. La trobada també va comptar amb la presència de l’ex eurodiputada gallega Ana Miranda, d’Enric Morera, coportaveu de la Coalició, Sato Díaz, responsable de Moviments Socials i Joventut de la Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara, BendaBeiruk, activista de la Plataforma Crits Contra el Mur Marroquí, Paco Benito, representant de la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui del País Valencià i el diputat Joan Baldoví, entre d’altres. Ariadna Jaumot i Gabino Martinez van ser els representants de JEV a la Trobada, els quals van destacar “la importància de ser molts generosos entre els partits d’esquerres per poder assolir majories prou contundents com per poder trencar el consens polític a la Unió Europea”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *