JEV-BCN recolza les mobilitzacions en suport de Can Vies

El passat dilluns 26 de maig es desallotjava l’emblemàtic Centre Social Autogestionat Can Vies situat al barri de Sants, i l’endemà començava el seu enderrocament. La reacció del barri no es va fer esperar, i des del dilluns que hi han hagut nombroses manifestacions i concentracions de rebuig per aquesta decisió. Des de Joves d’Esquerra Verda manifestem el nostre profund desacord en el desallotjament i enderrocament d’aquest centre que ha estat un emblema i símbol de referència de l’associacionisme, la participació ciutadana i la cohesió social del barri de Sants, també de la ciutat de Barcelona, en els darrers 17 anys. Aquest espai ocupat estava consolidat dins la dinàmica i vida del barri, oferint activitats i projectes per a totes les edats. Lamentem profundament la reacció del Govern de la ciutat, que una vegada més demostra que la seva política se centra en un model que no escolta la ciutadania i no valora suficientment les iniciatives socials promogudes des de la ciutadania i les entitats socials. Atesa la reacció del Govern de Trias i l’actuació policial, s’estan generant diferents concentracions arreu de la ciutat i del territori català oferint mostres de suport al projecte del centre i en contra de la repressió que s’està vivint aquests dies al barri de Sants. Des de Joves d’Esquerra Verda denunciem tant la violència de l’actuació policial com els actes vandàlics que estan tenint lloc durant els últims tres dies, entenent que la reivindicació social ha de desenvolupar-se de manera pacífica per a la construcció d’una societat més justa i coherent. Condemnem la violència exercida una vegada més per l’excessiu control policial per part dels Mossos d’Esquadra i demanem la no actuació del dispositiu de 200 policies nacionals que el Govern espanyol ha posat a disposició del Departament d’Interior, ja que entenem que el conflicte no es resoldrà amb més repressió. Reiterem la importància dels espais autogestionats a la ciutat, i especialment de la rellevància tant a escala local com nacional de Can Vies com a model referent d’aquest tipus d’espai. Exigim que s’aturi l’enderrocament de Can Vies i que l’Ajuntament reprengui les negociacions amb les persones representants de l’espai. En aquest sentit, també destaquem la importància del diàleg amb d’altres espais com l’Ateneu l’Harmonia al barri de Sant Andreu, on fa pocs dies la resposta del Govern municipal també va ser policial. Per tot plegat, l’agrupació de Joves d’Esquerra Verda-Barcelona donem suport a les diferents concentracions que es duen a terme a la ciutat de Barcelona i arreu

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *