Participem d’Un País En Comú!

Un important nombre de Joves d’Esquerra Verda va assistir al primer acte públic del procés participatiu d’Un País En Comú

El passat 29 de gener, a Cotxeres de Sants, Barcelona, es presentava el procés participatiu que ha de permetre debatre un document polític que pretén ser la base del nou subjecte polític que aspira a agrupar diversos partits d’esquerres i gent independent.

Les persones joves han estat clau en els èxits electorals de l’espai que aquest hivern i primavera vol consolidar-se com una formació política autònoma, i això es va deixar entreveure en els discursos que es van poder escoltar a Cotxeres. Així, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López va reivindicar que “els joves som una generació oblidada, que estem preparats i que no arribem a sous de 600€” per afegir que no poden haver “més polítiques sense nosaltres”. Tanmateix Xavier Domènech, que va tancar l’acte, va assegurar que  “no podem seguir vivint amb uns joves que han de triar entre la precarietat i l’exili”.

Més enllà del discurs jove, es van aixecar banderes com les del feminisme, el pacifisme, l’ecologisme o l’antirracisme, lluites que caracteritzen el propi ser de JEV. L’acte va superar les previsions d’assistència, motiu pel qual moltes persones van haver de seguir l’acte per unes pantalles a fora del recinte.

JEV pretén participar dels debats territorials i de les propostes virtuals a través de la plataforma fem.unpaisencomu.cat per tal de contribuir en que el nou espai tingui una petjada jove significativa des del minut zero, reivindicant així, un dels col·lectius que més pateix la desigualtat.