Joves d’Esquerra Verda participa en la segona edició de l’EGAT per repensar Europa

Una delegació de JEV va participar la passada setmana en la segona edició del European Green ActistTraining (EGAT). Aquesta formació va agrupar una vuitantena de joves de Finlàndia, la República Txeca, Hongria i Catalunya per repensar Europa a través d’una visió ecosocialista i europeista crítica.

La formació, feta a Brussel·les, va permetre als i les participants conèixer de primera mà les institucions europees i seguir parlant de política ecosocialista des del nivell europeu. Dels tres dies que va durar la formació, un d’ells va estar completament dedicat a conèixer la feina del Parlament Europeu, incloent-hi la d’eurodiputades i eurodiputats com ara l’actual co-presidenta del Partit Verd Europeu SkaKeller o l’eurodiputada sueca experta en comerç d’armes Bodil Valero.

La delegació de JEV, d’una quinzena de participants, va poder conèixer també la Comissió Europea, on va poder conèixer-la en profunditat i va posar a debat la política d’asil i migracions amb una experta de la direcció general de Migracions i Afers d’Interior. A més, la presa de contacte amb ONGs que actuen a nivell europeu, com ara Greenpeace o ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, TransandIntersexAssociation) van permetre dotar de contingut crític el punt de vista més institucional i mostrar la importància dels moviments de base en la construcció europea.

Repensem Europa!

Aquesta segona edició de l’EGAT, formació anual que co-organitza la Fundació Verda Europea (GEF) amb diverses organitzacions verdes d’Europa, va servir de conclusió de la formació que JEV va organitzar a Catalunya el passat novembre sota el títol “Repensem Europa”. Si llavors vam poder conèixer la feina de l’eurodiputat Ernest Urtasun o els punts de vista de DiEM (Democracy in Europe Movement de l’ex-ministre d’Economia YannisVaroufakis), en aquesta segona edició de l’EGAT els i les participants de JEV van poder conèixer també la feina d’ICV Brussel·les o de veure la dimensió europea del moviment ecosocialista.