ICV celebra els seus primers 30 anys d’història

Montserrat Mompió, Coordinadora Nacional de Joves d’Esquerra Verda, va destacar la petjada de JEV a ICV

Aquest passat divendres Iniciativa per Catalunya Verds va celebrar el seu 30è aniversari a l’auditori de CCOO de Catalunya. En aquest espai es va voler reivindicar el paper que l’organització ecologista ha tingut per unir les lluites del món del treball, de l’ecologisme o el feminisme.

En tots els discursos es va posar en valor el fet que ICV va ser fruit d’una confluència, recordant que la tradició política de la qual era hereva sempre havia entès que el partit no és una fi en si mateixa, sinó que ha de ser una eina per tal d’assolir totes les justícies, des de la social a la climàtica passant per la de gènere, entre d’altres. En aquest sentit, ICV, es troba ara immersa en el procés d’Un País en Comú, el qual té com a màxim objectiu eixamplar, encara més, la base social de l’espai polític que Iniciativa ha representat aquestes anys.

En aquest sentit, Montserrat Mompió, va voler recordar en nom de JEV la importància que «ha tingut en aquests anys l’organització juvenil, ja que vam ser nosaltres els que vam instar a Iniciativa a convertir-se en un partit ecosocialista». De la mateixa manera també es va voler destacar el fet que «l’europeisme, un tret clau d’ICV, sempre ha sabut conviure amb la crítica a una Unió que no sempre ha estat capaç de donar respostes justes a les necessitats de les persones joves» va afegir Mompió.