Volem vies legals i segures, no més morts a la Mediterrània!

JEV participa a la manifestació “Volem acollir” que va aplegar mig milió de persones a Barcelona

La joventut ecosocialista va formar part del bloc jove, on entitats juvenils van marxar rere la pancarta del CNJC en la que es podia llegir “Joves, obrim fronteres!”. La manifestació va ser un gran èxit de participació i s’ha convertit, pel moment, en la protesta més nombrosa en favor de les persones refugiades realitzada a tota Europa.

Durant la manifestació es va poder escoltar de forma reiterada el crit unànime de “volem acollir”, però no només. Des de la sectorial de Migracions i Antirracisme es van voler llençar altres missatges, com el de “deroguem la llei d’estrangeria”, en tant que es considera hipòcrita que partits que van votar-la a favor, com l’antiga convergència, intentin fer-se seu l’èxit de la mobilització ciutadana.

Des de Joves també s’ha volgut denunciar situacions de vulneració dels drets humans com els de la platja del Tarajal, fent així, un missatge global i necessari sobre l’acollida, l’Europa fortalesa i les polítiques migratòries. Juli Tello, responsable de la sectorial, ha demanat “a totes les institucions, des del municipalisme a Europa, però passant també per la Generalitat i el Govern espanyol, que no es culpin els uns als altres, ja que totes les administracions tenen competències per poder fer coses en aquest àmbit”.

Per la seva banda, els promotors de la campanya Casa Nostra Casa Vostra, a la qual està adherida JEV, ha assegurat que tot i que el seu principal objectiu fundacional era fer una gran mobilització, no es quedaran aquí.