S’entrega el 6è premi Carme Casas a Santa Coloma de Farners

Joves d’Esquerra Verda juntament amb la Fundació Nous Horitzons han atorgat aquest premi al treball de recerca “Le temps de vivre” de Josep Tàssies

El premi Carme Casas és un guardó que pretén posar en valor la tasca que es fa de recerca i investigació des dels instituts. Així, el guanyador de la sisena edició, va ser el Josep Tàssies, alumne de l’Institut de Santa Coloma de Farners, que va realitzar un treball d’investigació titulat “Le temps de vivre: l’ocupació nazi a França vista per una nena de cinc anys. Una narració gràfica basada en una història de vida”. El jurat va destacar el seu valor com a testimoni d’una part de la nostra història, així com la gran tasca de l’alumne a l’hora de cercar tota la informació necessària, escriure el guió del còmic i la qualitat de la feina artística.

Durant la presentació el tutor va posar en valor i va reivindicar la memòria històrica com a eina de transformació social. Així, va recordar que la protagonista va viure en una França amb moltes refugiades que van fugir de la Guerra Civil i del franquisme i que a més va ser ocupada per la ideologia de l’ordi. Aquesta situació, doncs, va donar peu al paral·lelisme amb la situació actual en la que tenim una Europa que no dóna solució a la crisi de refugiades actual i on a més la ultra dreta està tenint bons resultats electorals.

Per la seva banda, l’autor va aprofitar la seva intervenció per agrair el suport donat, molt especialment a la persona en la que es basa en seu treball i que gràcies al seu testimoni li va permetre tramar el treball, tot ell realitzat amb molt de respecte per la seva història personal. Mentre que Gabino Martinez, en representació de les entitats organitzadores del premi, no només va felicitar i posar en valor el treball, sinó que va aprofitar per recordar qui era la Carme Casas i perquè aquest premi porta el seu nom. L’acte va concloure amb la interpretació per part del Josep Tàssies de la cançó Le temps de vivre de Moustaki.