Manifest de JEV pel Dia d’Europa: cap a un canvi europeu!

Joves d’Esquerra Verda ha fet públic un manifest aquest 9 de maig, dia d’Europa, en el que es fa una crida per modificar el marc europeu, potenciant-lo des de l’esquerra

Les joventuts ecosocialsites mantenen el seu discurs europeista crític. El principal element que ha caracteritzat aquesta joventut en relació a Europa ha estat el fet d’exigir sistemàticament que la UE havia de caminar cap a un sistema democràtic, amb institucions polítiques fortes que marquessin les polítiques amb el control ciutadà. Enlloc d’això s’ha treballat una Europa merament econòmica.

Per això en el comunicat, que podeu llegir aquí, es demana «un replantejament de les aliances internacionals de l’esquerra juvenil transformadora catalana per conèixer les forces crítiques amb el projecte europeu i amb voluntat de canviar-lo », així com la «construcció de ponts amb moviments de base ciutadana que aspiren a canviar Europa ». D’aquesta manera es vol treballar en un front comú i plural en favor d’un canvi a escala europea que permeti recuperar-la de les mans de les elits.