Aturem la massacre a Gaza i la impunitat d’Israel

Joves d’Esquerra Verda va participar el 19 de març de la concentració organitzada per Aturem la Guerra i Prou Complicitat amb Israel

El 30 de març una trentena de persones palestines van ser assassinades a sang freda per part de l’exèrcit israelià. Aquestes participaven d’una manifestació popular en la que s’assenyalava i s’exigia acabar amb el bloqueig que pateix, des de fa més de 12 anys, la franja de Gaza, així com el dret d’aquestes de tornar a les seves llars, un dret reconegut per la pròpia Organització de les Nacions Unides.

Les joves ecosocialistes sempre han estat compromeses amb el poble palestí i els abusos que pateixen per part de l’estat d’Israel, el qual ocupa des de fa anys i de forma il·legal i militaritzada la majoria de l’estat palestí. El capítol viscut fa unes setmanes és una prova més de la política colonialista, militarista i d’apartheid, així com de la passivitat amb la que reacciona la comunitat internacional, malgrat i la fragant vulneració dels drets humans en general, i de les resolucions de l’ONU sobre aquest conflicte, en particular, que suposen fets com aquests.

És per això que des de l’organització de la concentració es va fer una crida per a que el govern de la generalitat i de l’estat espanyol es posicionin de forma clara i contundent al costat dels drets humans, tot aplicant mesures clarificants i contundents com l’expulsió del cònsol i l’ambaixador israelians, tal i com es produirà en algunes ciutats irlandeses. Tanmateix, la millor manera per denunciar l’apartheid és recolzant la campanya internacional de boicot, desinversió i sancions econòmiques i comercials.