Comunicat de JEV contra la massacre d’Israel a Gaza

Coincidint amb el 70è aniversari de la Nakba, Joves d’Esquerra Verda ha fet públic un comunicat contra l’assassinat de més de cinquanta palestins

Ahir es va reprendre la Marxa del Retorn, una mobilització pacífica que protagonitza la població de Gaza en la que es reclama un dret reconegut per les Nacions Unides, el de poder retornar a les seves cases. La situació de diàspora, ocupació i polítiques apartheid condemnen a totes les palestines i palestins a viure sota la presó a la que Israel els ha condemnat.

El comunicat també fa refèrencia a elements que estan afavorint l’estratègia del govern d’ultra dreta israelià, amb moviments com el de l’ambaixada dels EUA a Al-Quds (Jersualem), el trancament del pacte dels EUA amb Iran o, fins i tot, la victòria d’Israel a Eurovisió. Segons el comunicat “poden semblar de naturalesa diferent, però que busquen un mateix objectiu: normalitzar i blanquejar la seva política d’apartheid i d’ocupació”. El comunicat acaba demanant “a tots els estats que no reconeguin la capitalitat de Jerusalem, que condemnin les pràctiques militars i assassinats contra la població civil, i que facin una política activa per acabar amb la situació d’injustícia constant en la que Israel condemna a tota la població palestina”.

Podeu llegir el comunicat sencer aquí.