Jornades “Nou curs polític” de Catalunya en Comú Podem

Membres de JEV van participar de les diverses taules celebrades el 14 i el 15 de setembre a la UPF

Les jornades van servir per reflexionar sobre el curs polític que comença, el qual té a l’horitzó, com a mínim, dues eleccions que aniran de la mà, les municipals i les europees. Amb la intenció de reflexionar sobre el futur del municipalisme, però també de l’europeísme crític, que ha de fugir de l’euroescepticisme, es van succeir fins a quatre taules de debat diferents.

La jornada del divendres, que tanmateix com la de dissabte va tenir un gran èxit d’assistència, va basar-se amb la discussió sobre la governança multinivell. Cal dezstacar en aquest sentit, la intervenció final de l’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, la qual va marcar les línies polítiques generals d’aquest curs.

El dissabte va començar amb una taula amb europarlamentaris, en la que va participar l’Ernest Urtasun, i va seguir amb dues més, una sobre nous models econòmics i ecològics i una final sobre els reptes que caldrà encarar els propers mesos.