Trobada d’Estiu Maria Salvo

Joves Ecosocialistes va celebrar des de l’1 de setembre i fins al diumenge dia 5 la seva Trobada d’Estiu. La Trobada
enguany porta el nom de la lluitadora antifranquista i militant del PSUC, Maria Salvo, i ha obert el curs polític de l’organització. Al llarg de la trobada s’han celebrat un seguit d’actes, debats i taules rodones on s’han tractat diferents temàtiques. A més s’han fet tallers sobre empoderament feminista i sobre les barreres que trobem a l’hora d’organitzar-nos.
La Trobada de Joves Ecosocialistes va esdevenir un espai clau per la formació i l’oci dels i les joves, van reflexionar sobre el paper de la seva organització, la seva història, així com de les problemàtiques de l’ecologisme del passat, present i futur.
Amb la col·laboració de la Federació de Joves Verds Europeus, el Partit Verd Europeu, el Consell d’Europa, la European Youth Foundation, Joves Ecosocialistes va centrar els objectius del proper any en aquella setmana.
Dintre dels actes més destacats podem trobar el de divendres 3 a les 18h amb la diputada Aina Vidal i el diputat Joan Carles Gallego, així com de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya. També dissabte a les 12:30 es va celebrar un dels actes centrals de la trobada, sota el títol “un peu al carrer i un a les institucions”, on va participar Jaume Asens, president del grup confederal d’Unidas Podemos; Joan Mena, portaveu de Catalunya en Comú i diputat al Congrés, i la també diputada Mar Garcia. El mateix dia les 16h, van parlar de catalanisme amb Rosa Lluch, excap de llista dels comuns per Girona; la intel·lectual Paola Lo Cascio, i l’exdiputat Jaume Moya. I ja per acabar el dia, a les 18h, el portaveu David Cid, l’alcalde del Prat i responsable de municipalisme Lluís Mijoler i l’excordinadora de Joves Susi Montón, van parlar sobre la importància actual de l’ecologisme.
L’últim dia de la Trobada, va tenir lloc l’acte de municipalisme, amb l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat Lídia Muñoz, la regidora de Sant Joan Despí Margi Gual i el diputat al Parlament Lucas Ferro. Finalment per tancar els 5 dies de trobada, la coordinadora de Catalunya En Comú i exalcaldessa de Castelldefels Candela López, i el responsable de mobilització, Enric Bárcena, van tenir una debat amb els coordinadors nacionals de Joves Ecosocialistes, Anna Winkelmann i Dani Sosa, sota el títol “Construïm un futur en comú”, on van parlar del futur polític de l’espai dels comuns i van reflexionar de la vida interna de la seva organització de referència.