Sortim als carrers a defensar els drets de totes les treballadores per l’1 de maig!

‘IGUALTAT, DIGNITAT, JUSTÍCIA I DRETS’; així es va titular la campanya de Joves Ecosocialistes per l’1 de maig, dia internacional de les treballadores. Sota aquest lema, l’entitat va sortir als carrers per encartellar arreu del territori i animar a tota la ciutadania a manifestar-se en defensa dels drets laborals.

Amb aquesta campanya es va reivindicar igualtat, per la negativa a cedir davant d’un sistema opressiu que exclou i castiga totes aquelles persones que no compleixen amb el model hegemònic, i es va defensar i exigir que la classe treballadora és diversa i igual, això és la que l’enforteix; dignitat, per poder viure una bona vida que valgui pla pena ser plenament viscuda i vagi molt més enllà de la feina. Aquesta dignitat ha de garantir que cap persona sigui explotada ni precaritzada; drets per tal d’erigir una utopia més real que la de defensar la quotidianitat i gaudir de la felicitat; justícia per treballar menys però treballar totes, produir el fet necessari per a la vida i distribuir-ho tot. En definitiva, es va reivindicar una democratització del treball, per una societat empoderada on el conjunt de les persones estiguin al centre.

A més, també es van produir i compartir vídeos a TikTok i Reels on diverses joves van compartir les seves experiències laborals i els seus desitjos i reivindicacions per la manifestació de primer de maig; amb la intervenció especial, també, de l’Aina Vidal, diputada i portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels diputats.

Tot seguit, el dia 1 de maig, amb motiu del dia internacional de les treballadores, Joves Ecosocialistes va assistir a la manifestació convocada a Passeig de Gràcia juntament amb les companyes d’En Comú Podem.