Joves Ecosocialistes homenatja a Enric Pubill a la seva Trobada d’Estiu

  • L’organització juvenil de Catalunya En Comú va organitzar un cap de setmana ple d’activitats, accions i actes amb una setantena de joves. 
  • Van comptar amb referents dels comuns com  Jéssica Albiach, David Cid, Aina Vidal o Ernest Urtasun

Joves Ecosocialistes va celebrar la seva tradicional Trobada d’Estiu, aquest any en homenatge al lluitador antifranquista i militant del PSUC Enric Pubill, aquest passat cap de setmana a la Casa de Colònies Can Foix, de Cubelles. La Trobada va aplegar una setantena de joves de l’espai polític dels comuns per treballar temes relacionats amb la salut, la biodiversitat, l’emergència climàtica, Feminismes i LGTBIQ+, drets socials… Al llarg de la Trobada s’han celebrat un seguit d’actes, debats i taules rodones on s’han tractat diferents temàtiques. A més s’ha fet una formació en el Protocol de prevenció de violències masclistes. 

Amb la col·laboració del Grup dels Verds/ALE al Parlament Europeu i Catalunya En Comú, Joves Ecosocialistes va centrar enguany els objectius de treball de la trobada sobre la tasca i acció pel 2023.  Destacant així, l’acte de municipalisme, on van treballar sobre les propostes que tenen com a força municipalista, de cara a les eleccions municipals, per a garantir les oportunitats i alternatives de vida i futur per als joves als pobles i ciutats del país.

El tancament de la Trobada, va tenir lloc diumenge al migdia,  amb la participació de la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem i coordinadora de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, i l’eurodiputat d’En Comú Podem al Grup dels Verds/ALE Ernest Urtasun que van situar els principals reptes actuals i com abordar-los a escala nacional i europa després de la crisi pandèmic, com ara: la lluita contra el canvi climàtic, l’esgotament de les energies fòssils, els conflictes tan territorials i els d’accés als recursos energètics que estan afectant en diferents àmbits a les nostres vides.

La Trobada d’Estiu ha tancat un any on Joves Ecosocialistes, espai juvenil referent de Catalunya En Comú, s’ha consolidat com a organització juvenil catalana dins del món associatiu i polític, sent referent en els àmbits d’ecologisme, feminisme i justícia social.