Joves Ecosocialistes reivindica una Catalunya justa i solidària

Aquesta Diada Nacional de Catalunya Joves Ecosocialistes reivindiquem una Catalunya oberta i inclusiva, solidària amb les persones que més pateixen i que dona la benvinguda a tota persona que hi vulgui viure. Un catalanisme verd compromès amb els valors humans, la justícia social, la cohesió, el progrés i el medi ambient.

Un catalanisme cohesionador que integri el conjunt de ciutadans i ciutadanes de Catalunya des de la seva diversitat, on la llengua catalana esdevingui la llengua vehicular del nostre país, ens cohesioni en l’àmbit educatiu, cultural i social i enriqueixi el catalanisme popular que volem.

I, finalment, una Catalunya plural i diversa. Un catalanisme popular on no importa d’on vens, la teva raça, gènere, orientació sexual o quin és el teu poder adquisitiu.

Un any més Joves Ecosocialistes ha participat en els actes de l’11 de setembre. A primera hora del matí, la nostra Coordinació Nacional, l‘Anna Winkelmann i el Dani Sosa, han fet la tradicional ofrena floral al monument de Rafael de Casanova, al centre de Barcelona. Mentre que altres militants han participat en les ofrenes dels seus municipis. En aquesta ocasió Joves Ecosocialistes ha acompanyat a les delegacions d’En Comú Podem i de Barcelona En Comú, així com la d’altres comuns arreu del territori.

Després de la tradicional ofrena, Joves Ecosocialistes va assistir a diferents punts del territori per reivindicar la figura de l’expresident xilè Salvador Allende. A Barcelona, la Coordinació Nacional junt amb altres militants, es van traslladar al barri del Carmel de Barcelona que va acollir un any més a l’Homenatge Salvador Allende. Durant l’acte, es van sentir les últimes paraules d’Allende i es va realitzar una ofrena floral per rendir homenatge la figura del president, que va ser assassinat durant el cop d’estat de Pinochet l’11 de setembre del 1973.