JEV celebra la petició d’un ple monogràfic sobre la situació del jovent

Joves d’Esquerra Verda celebra que els grups parlamentaris hagin demanat la realització d’un ple monogràfic extraordinari sobre la situació del jovent. La petició ha tingut lloc avui arran de la resolució que va aprovar el Consell Nacional de Joventut de Catalunya a la seva 35a Assemblea Nacional, en què se’n demanava la realització. La resolució elaborada pel CNJC denunciava la precària situació laboral de les persones joves a Catalunya, ja que som un dels col·lectius més vulnerables davant els dramàtics impactes de la crisi econòmica, tal com demostra l’Enquesta de Població Activa on la taxa d’atur entre les persones de 16 a 24 anys arriba al màxim històric del 52,14%. A més a més, es destaca que l’anàlisi de la realitat va més enllà de les dades publicades per l’EPA perquè darrere de les xifres publicades es troben joves amb risc d’exclusió laboral i amb risc d’exclusió social que es veuen forçats a emigrar perquè a Catalunya no veuen cap futur. Per a Joves d’Esquerra Verda és una bona notícia que se celebri un ple monogràfic que intenti trobar sortides a la greu situació que viuen els i les joves a Catalunya. “La gent jove hem de ser presents en l’agenda política i, quan sigui així, hi ha solucions a la precària situació a què ens veiem abocats avui en dia”, han remarcat Pau Planelles i Anna Rovira, la Coordinació Nacional de l’organització.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *