JEV recolza el manifest ‘Per un jovent plural’ amb altres joventuts polítiques

Joves d’Esquerra Verda ha subscrit el manifest ‘Per un jovent plural’, que també recolzen la joventut de Primavera Andaluza, Anova (Galícia), Iratzarri (Euskadi i Navarra), joves d’Izquierda Abierta, XT-Por Tenerife, XC-Por Canarias, Red Equo Joven i Joves amb Iniciativa (País Valencià). Defensen el dret a decidir “sobre aquells aspectes que afecten els drets fonamentals” de la ciutadania i es convoquen a “canviar-ho tot” a través d’un procés constituent europeu. El proper gener, mantindran una trobada a Barcelona per concretar accions futures. Denuncien la política econòmica que “ens expulsa a l’exili emocional i econòmic sense retorn” i la mercantilització “de totes les etapes” del sistema educatiu. En la mateixa línia, s’oposen a un model “ecològicament insostenible que no té en consideració els límits del planeta” i a una política fiscal “injusta”. Asseguren que no és cert que no hi hagi diners per mantenir l’Estat del Benestar, “n’hi ha, però estan desigualment distribuïts”, i criden a emprendre una reforma tributària basada en la justícia fiscal “perquè paguin més els que més tenen, més guanyen o més contaminen”. Les organitzacions juvenils signants del text ‘Per un jovent plural’ es comprometen a “donar lluita democràtica per garantir els drets i el benestar” i situar la justícia social com a prioritat perquè “sense igualtat no hi ha democràcia”. El Jovent Plural creu que l’esquerra “ha d’armar-se d’un nou discurs que connecti amb la realitat actual” i proclama que aquestes “noves idees” han d’estar també representades per la gent jove. Igualment, es declaren europeistes i plantegen “rescatar Europa per a la igualtat, la diversitat cultural i territorial i la sostenibilitat ambiental”. El manifest es mostra contrari a la “política de grans esdeveniments” i reivindica mesures encaminades a crear una “societat feliç”, aquella en què estan garantits els serveis bàsics com l’Atenció a la Dependència, l’Educació, la Sanitat i una Renda Social Bàsica, expressen les entitats signants en un comunicat en les quatre llengües oficials de l’Estat. Per últim, les organitzacions juvenils adscrites aclareixen que han decidit “treballar conjuntament des de la nostra pluralitat per canviar-ho tot” i dur a terme una “política amb cor”; i han aprovat reunir-se en les properes setmanes, a Barcelona, per aprofundir les relacions i concretar accions futures.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *