JEV es mobilitza amb la FAVB i la PTP contra l’encariment del transport públic

Joves d’esquerra Verda va participar el passat de dijous en les mobilitzacions convocades per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i l’associació Promoció del Transport Públic (PTP) per denunciar l’encariment del preu del transport públic. Aquesta pujada, “salvatge i abusiva” segons JEV, coincideix amb altres augments com el de l’electricitat o l’aigua. “Aquesta pujada afecta als veïns i veïnes dels barris populars i especialment a la gent jove”, va remarcar Pau Planelles, coordinador nacional de JEV. “En un context d’atur juvenil creixent i on la poca oferta laboral que hi ha és més precària que mai el preu del transport públic s’encareix encara més”, recorda Planelles. Per la seva banda, Anna Rovira, coordinadora nacional de JEV, destaca també l’afectació que té per a la salut una pujada d’aquestes característiques. “Desincentiven l’ús del transport públic i proumouen la mobilitat en vehicle privat, cosa que fa augmentar la contaminació de Barcelona i l’àrea metropolitana”, ha conclòs. “El cas de Barcelona és el més greu: Xavier Trias retalla els busos del barri, redueix l’impost de circulació i decreta la gratuïtat de l’àrea verda”, comenta el coordinador de JEV-Barcelona, Gerard Sentís. “Trias i CIU governen al servei dels lobbies i contra la majoria de la població”, ha afirmat Sentís.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *