Seguim defensant un avortament segur, lliure i gratuït!

La defensa del dret al propi cos i dels drets sexuals i reproductius de totes les dones segueix sent una prioritat per la formació ecosocialista

En els últims dies s’ha posat de manifest la necessitat de seguir defensant i lluitant per assolir el dret a un avortament segur, lliure i gratuït. El passat 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, a Barcelona es va produir una manifestació que, com cada any, va acabar amb la lectura d’un manifest a Pl. Sant Jaume. Enguany, però, s’havia convidat a participar-hi també a companyes d’altres països, com per exemple d’Andorra, per denunciar la prohibició total de l’avortament que existeix en alguns països. Ahir, a més, les protestes de les dones a Polònia per les noves restriccions que vol imposar el govern, que suposen pràcticament la prohibició d’aquest dret, ocupaven també molts titulars.

Davant d’aquests fets l’organització juvenil Joves d’Esquerra Verda ha volgut manifestar el seu rebuig a aquestes situacions i defensar de forma inequívoca la defensa d’un dret a l’avortament segur, lliure i gratuït per totes les dones del món. “Realment parlem de la defensa d’un dret humà que provoca milers de dones mortes cada any arreu del món” ha manifestat Ariadna Jaumot, referent de Dones i Feminismes i responsable de la sectorial de Dones Joves de la formació ecosocialista.

Per aquest motiu han fet públic un comunicat on asseguren que “estem vivint a molts països passos enrere pel que fa les llibertats sexuals de les dones. Les violències contra els nostres cossos augmenten i no podem callar. El dret al propi cos és nostre i ha de ser un dret fonamental de totes les democràcies”. Alhora, a més, donen suport a totes les protestes que s’estan produint per defensar aquest dret arreu, mostren la seva solidaritat i criden a continuar la lluita.

El comunicat es pot llegir de forma íntegra aquí.