Cinefòrum sobre migracions climàtiques

Joves d’Esquerra Verda organitza un videofòrum per debatre sobre les migracions forçades pel canvi climàtic

L’acte organitzat a l’Espai Contrabandos de Barcelona per la sectorial de Migracions i Antirracisme va començar amb la visualització del documental “Living on the go” el qual mostrava la realitat que pateixen persones del sud de Bangladesh, les quals es veuen obligades a migrar per culpa de les pujades del nivell del mar i els tifons.

Tot seguit el debat va estar protagonitzat per Beatriz de Felipe, investigadora del centre d’estudis de dret ambiental de Tarragona (CEDAT) i Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). Entre d’altres reflexions, Pajares, va alertar que “amb la pujada del nivell del mar no només parlem de persones refugiades per motius climàtics, sinó també d’apàtrides”. Per la seva banda de Felipe va acabar la seva intervenció amb el desig i esperança de que “si segueix havent pressió internacional, serà possible que es pugui donar l’estatut de refugiat mediambiental”.