JEV Baix Llobregat s’oposa a l’obertura del Restaurant Hooters a Viladecans

La joventut ecosocialista del Baix Llobregat treu un comunicat en el que denuncia la instal·lació de Hooters a la comarca, un restaurant que té una política laboral masclista.

Hooters és un establiment de restauració conegut per la vestimenta de les cambreres, aquest fet fa que des de JEV es denunciï que aquesta normalitza «la violència estructural envers les dones en el context de la societat patriarcal: la utilització del seu cos com a reclam, quelcom pel gaudi o per l’interès masculí, relegant la dona a mer objecte només valorat pel seu físic». Això queda clarament palès pel fet que en aquesta cadena no treballen homes com a cambrers, tal i com es recull en el comunicat fet públic avui.

Per això des de Joves d’Esquerra Verda del Baix Llobregat expressen el seu rebuig a que es situï un centre de restauració d’aquestes característiques a la comarca. A més també afegeixen que «acabar amb l’oci masclista i sexista és fonamental per donar un pas més en la construcció d’una societat despatriarcalitzada i basada en la igualtat». Malauradament aquest cas és un més de les continues mostres d’hipersexualització en el que s’utilitza el cos de les dones com a reclam publicitari.

Podeu llegir el comunicat sencer aquí.