JEV reuneix el seu Consell Nacional a Tarragona

Per la tarda es va aprofitar per fer una formació que va consistir en una ruta històrica pels espais de memòria democràtica de la ciutat

Joves d’Esquerra Verda va reunir el màxim òrgan de decisió de l’organització entre assemblees el passat dissabte 29 d’abril a la ciutat de Tarragona. La regidora Arga Sentís i el coordinador d’ICV Camp de Tarragona, Pere Saura, van donar la benvinguda als i les joves destacant la importància que JEV estigui organitzada, afavorint debats polítics que en el context actual són més necessaris que mai.

La primera part del CN va estar centrada per l’actualitat política, la qual està marcada pels diversos casos de corrupció que esquitxen als partits que actualment sostenen el poder. Així es van valorar tant els casos de l’antiga Convergència com els del Partit Popular. En aquest sentit es van debatre aspectes més concrets, com la moció de censura, la qual ha de retornar certa dignitat a la vida política espanyola. En aquesta línia també va haver debats sobre la situació internacional, especialment pel que fa a les eleccions franceses o la militarització que es viu a occident.

Tanmateix un altre punt clau de l’ordre del dia va ser la valoració de l’assemblea fundacional d’Un País en Comú. Entre d’altres aspectes es va destacar positivament que la coordinadora nacional de JEV, la Munsa Mompió, fos escollida com a membre de la coordinadora nacional d’UPeC. Al mateix temps es va posar èmfasi en la necessitat de seguir treballant i remar en favor d’un subjecte polític que ja té estructura orgànica a nivell nacional.

El CN també va aprovar per unanimitat una moció d’universitats i educació (que podeu llegir aquí) en la que es consolidava la posició de la joventut ecosocialista pel que fa a les taxes i el sistema de preus de les universitats públiques catalanes, al mateix temps que es tornava a instar al Govern de la Generalitat a que complís el compromís del Parlament de Catalunya amb aquest tema.

Per últim la jornada va comptar amb una formació de memòria històrica. Aquesta va consistir en una visita guiada, a càrrec de Lluís Balart, director del Museu d’Història de Tarragona, per diversos espais, com l’antiga presó de Pilats o l’estàtua que Mussolini va regalar a Franco, que van servir per recordar la guerra civil i la dictadura.