JEV porta el municipalisme del bé comú al nivell europeu

El passat cap de setmana, entre el 25 i el 28 de maig, es va celebrar a Madrid l’Assemblea General del 2017 de la Federació de Joves Verds Europeus (FYEG). JEV hi vam enviar una delegació per representar l’organització i debatre temes d’importància a nivell europeu, com la relació entre Israel i Palestina o el paper del municipalisme transformador per canviar Europa.

Com cada any, Joves d’Esquerra Verda va participar a l’Assemblea General anual de la FYEG amb una delegació. Aquest cop, a més votar sobre temes organitzatius clau com els membres del Comitè Executiu (Executive Committee) o els Portaveus (Co-Spokepersons), JEV també vam aportar la nostra experiència internacionalista d’esquerres a l’Assemblea.

D’una banda, l’Assemblea General va aprovar una resolució sobre el paper del municipalisme transformador en la redefinició del projecte europeu. La proposta, feta a instàncies de JEV, buscava portar un dels debats importants que l’organització ecosocialista tenim a nivell nacional: el futur d’Europa i el paper que hi ha de jugar el nou espai polític. Per això, la resolució demanava clarament que “hem de desenvolupar una Europa de les ciutats, o una Europa de les regions” que transformi completament l’actual Unió Europea, democratitzant-la i fent-la més social.

Igualment important per al debat entre les organitzacions membres va ser la resolució sobre Israel i Palestina. La vam co-signar una resolució conjunta amb EcoloJ (joves verds belgues francòfons), DWARS (joves verds holandesos), Grønn Ungdom (joves verds noruegs) i ViNO (joves verds finesos). La resolució tenia el suport, a més, d’una gran part d’organitzacions de la federació, on hi destacaven les organitzacions del sud d’Europa, des de Portugal a Geòrgia, incloent-hi Turquia.

Eleccions i votacions
JEV també va participar en les sessions de votacions organitzatives de la federació. Vam escollir a en Fabian Wagner i la Kim van Sparrentak com a co-portaveus de l’organització i vam renovar l’EC, a qui felicitem per la seva elecció. Agraïm especialment la feina feta per part d’un dels membres de l’EC sortint, l’Adrià Belenguer, que ha representat a JEV a nivell europeu no només durant la seva participació al màxim òrgan decisori de la federació sinó també com a coordinador de relacions internacionals de JEV.

Finalment, des de JEV també volem donar la benvinguda a la FYEG als companys i companyes de Joves amb Iniciativa, els quals han aconseguit que la seva organització entrés a formar part de la federació com un membre candidat. Aquest estadi és un pas previ a ser acceptat com a membre de ple dret. Celebrem que el bloc ecosocialista i de l’Europa del sud es reforci, així com que la problemàtica ibèrica i la diversitat regional europea tingui una nova dimensió. Seguim treballant!