Participem dels actes del 40è aniversari de la lluita LGTBI

La Comissió Unitària del 28 de juny s’ha centrat en reivindicar el paper de les mobilitzacions LGTBI

Fa 40 anys les Rambles de Barcelona van acollir la primera manifestació del col·lectiu LGTBI al país. Han estat 40 anys de lluita en les que moltes batalles s’han assolit, però encara queda pendent una veritable igualtat, especialment pel que es refereix a les lleis que mal regulen la transsexualitat. És per això que l’acte central de la Comissió Unitària del 28J va acollir a persones que van estar en aquella primera manifestació, però també a joves que tenen noves perspectives, noves lluites, però també lluites pendents.

La manifestació del dissabte 1 de juliol va ser l’acte més multitudinari d’aquesta setmana de reivindicació. En aquesta es van donar cita moltes de les entitats i plataformes que dia a dia realitzen la lluita per la plena igualtat. Una àmplia delegació de Joves d’Esquerra Verda va estar present un any més per tal de seguir reforçant la idea que el carrer segueix sent nostre, tal i com deia el lema de la CU28J.