Un pla de xoc per acabar amb l’atur i la precarietat juvenil

La candidata Munsa Mompió ha acompanyat a joves que donen suport a Catalunya en Comú Podem a Badalona per presentar les propostes joves recollides en el programa

La roda de premsa ha comptat amb una acció directa que ha consistit en una enganxada simbòlica de cartells en un format mosaic sobre el qual es podia llegir “Les joves tenim molt en Comú”. La candidata jove de Catalunya En Comú Podem i número 18 per Barcelona, Munsa Mompió, ha presentat davant la premsa local les propostes del programa de Catalunya en Comú Podem en clau jove en un barri com el de Llefià en el que el vot jove a En Comú Podem les dues últimes eleccions va ser molt significatiu i on hi ha unes taxes d’atur jove preocupants, tal i com succeeix a la resta del Barcelonès Nord i del país.

Entre les propostes s’ha destacat la fita d’acabar amb l’atur i la precarietat juvenil, és per això que Munsa Mompió ha destacat que “necessitem un pla de xoc contra l’atur juvenil, focalitzant principalment en els problemes que ens afecten directament com a persones joves”. Com a principal exemple de la precarietat jove ha denunciat el fet que la situació actual “ens impedeix tenir projectes de vida propis i autònoms” i que cal “posar fi a la precarietat dels becaris i les becàries, tot evitant l’ús de la figura de la beca per substituir llocs de feina estables”.

En aquest sentit s’han exemplificat algunes d’aquestes problemàtiques amb les que es troben les persones joves a Badalona, així s’ha assegurat que “podem tenir un anàlisi acurat de la situació gràcies al nou govern municipal, després de que el PP de l’Albiol es carregués les polítiques joves”, però al mateix temps ha assegurat que “és fa molt necessari que a la Generalitat hi hagi un govern receptiu amb les problemàtiques joves que acompanyi els Ajuntaments” motiu pel qual “cal treballar per a que guanyi Catalunya en Comú Podem el proper 21 de desembre, a Badalona, al Barcelonès Nord i a tota Catalunya”.