Fer front a l’exili juvenil forçós per motius econòmics

La candidata Munsa Mompió i el candidat vilafranquí Marc Martorell han presentat les propostes joves a Vilanova i la Geltrú

Aquesta tarda s’ha fet una roda de premsa al campus de la Universitat Politècnica de Catalunya a Vilanova i la Geltrú. La candidata Munsa Mompió i el candidat del Penedès Marc Martorell han estat els encarregats de presentar el programa jove de Catalunya En Comú Podem per les properes eleccions del 21 de desembre.

Munsa ha volgut destacar el fet que moltes persones joves “han hagut d’exiliar-se per culpa de la precarietat i l’atur”, motiu pel qual es fa necessari garantir que les persones que han hagut d’emigrar “puguin retornar”, al mateix temps que “qui opti per viure en altres països gaudeixi de la plena ciutadania i tots els drets”. Entre les propostes en aquest camp cal destacar la creació d’una borsa per facilitar el retorn o crear punts de suport a les persones exiliades.

Per la seva banda Marc Martorell ha volgut destacar aquells elements claus a nivell local que li han portat a representar a Vilanova i la Geltrú en la llista de Catalunya En Comú Podem. En aquest sentit ha lamentat un sistema de transport públic extremadament precari. Així, ha assegurat que “l’accés al transport públic ha de formar part d’un pla integral per garantir l’emancipació juvenil”.