L’escriptor Owen Jones dóna suport a Catalunya En Comú Podem

La Plaça Universitat de Barcelona ha acollit l’acte en el que han intervingut l’Owen Jones, la Munsa Mompió, el Xavier Domènech, la Cristina Bedmar i el Vicenç Navarro

L’escriptor i acadèmic britànic Owen Jones ha donat suport avui a la candidatura de Catalunya En Comú Podem en un acte a la plaça Universitat amb el cap de llista, Xavier Domènech, la Munsa Mompió i la Cristina Bedmar. “Hem d’unir-nos i fer-nos forts des de la solidaritat per acabar amb l’imperi de les elits, les grans corporacions, els bancs i els evasors fiscals que van crear la crisi”, ha reclamat.

“La política de l’esperança s’oposa a la política de l’angoixa i de la por, la que culpa els qui tenen pitjor condicions”, ha mantingut Jones, que ha afirmat que “és importantíssim guanyar ara aquesta avançada del feixisme i el racisme” i “protegir el nostre continent amb una nova societat basada en els interessos de la majoria”. “Us demano que el 21D ens expresseu el crit de que podem acabar amb l’imperi de les elits i edificar una nova societat”, ha resumit.

Per la seva banda, Munsa Mompió, ha denunciat que “durant aquests 7 anys hem vist com la crisi ha servit d’excusa per fer-nos escollir entre atur, precarietat o anar servir cafès a Londres com ens va dir aquell senyor convergent”. “Iceta ens diu que l’atur juvenil s’ha de revertir, ho diu el candidat del PSC que van aprovar la reforma laboral que ens va precaritzar” i és per això que segons Munsa la seva promesa no té validesa.

Xavier Domènech ha agraït el suport d’Owen Jones a la seva candidatura i ha fet una defensa dels serveis públics i especialment de l’educació. En aquest sentit ha assegurat que la seva candidatura proposarà “una Universitat pública i gratuïta, un pla de xoc perquè els i les joves que han hagut de marxar del país puguin tornar en condicions dignes, i limitar el preu dels lloguers”.

Domènech, que és professor universitari, ha recordat que el PP i el Pdcat “de vegades negocien”, com en la pujada de taxes universitàries del 2012, però “sempre ho fan en contra de la ciutadania”, i ha culpat aquest augment de les taxes impulsades per CiU de ser el causant de que “més de 60.000 joves hagin hagut de deixar la Universitat”. També ha acusat el Govern de JxS de consolidar les retallades de CDC i ha assegurat que “difícilment es pot defensar l’escola pública quan la retalles”.