Les dones joves es mobilitzen en un 8 de març històric

Dones Joves, la sectorial no mixta de Joves d’Esquerra Verda, va formar part activa de la vaga feminista convocada pel 8 de març

Ahir dones d’arreu del món van decidir fer sentir la seva veu per exigir els seus drets i la igualtat real amb els homes. Arreu de l’Estat i a Catalunya les manifestacions van ser multitudinàries i moltes dones van sumar-se a la vaga feminista que era una vaga laboral, de consum, de cures i estudiantil per fer veure i notar la importància de les dones. També ho va fer l’organització juvenil ecosocialista, que va participar arreu de Catalunya a les concentracions, accions reivindicatives i manifestacions, destacant especialment la manifestació massiva que va tenir lloc pels carrers de Barcelona.

Munsa Mompió, coordinadora nacional de l’organització, va valorar molt positivament la gran presència de dones joves durant tota la jornada de vaga feminista, “les dones joves sabem que demanem allò que és nostre, els nostres drets, i que res justifica la desigualtat i violència que patim en l’actualitat”. En la mateix línia, Sara Ledesma, referent de dones i feminismes de Joves d’Esquerra Verda, va assegurar que “hem viscut un dia històric, molt emocionant, que ens ha de donar forces per poder seguir lluitant i aconseguir finalment una societat feminista”.

L’organització juvenil continuarà en els propers dies amb la seva pròpia campanya feminista que té per objectiu exposar les moltes raons per les quals les dones volen acabar amb les desigualtats i violències masclistes que pateixen així com la necessitat, des de les dones joves, de lluitar per aconseguir acabar amb la bretxa salarial, l’assetjament sexual o la cosificació de les dones, entre d’altres.